Банкеръ Daily

Финансов дневник

Светослав Гаврийски влиза в надзора на ОББ

Една от най-авторитетните фигури в българския банков сектор - Светослав Гаврийски влиза в надзорния съвет на Обединена българска банка (ОББ). Това става ясно от Регистъра на Българска народна банка, поддържан по  Наредба № 20,  за издаване на одобрения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитни институции. 

Светослав Гаврийски е дългогодишен мениджър и главен изпълнителен директор на Алианц банк България. Той се оттегли от активна дейност през 2018-а. Гаврийски беше управител на Българската народна банка в периода между юни 1997 г. и  октомври 2003 година. Преди това работеше в Министерството на финансите като заместник-министър, а за кратко бе и министър  в служебния кабинет.

От регистъра на Централната банка разбираме още, че в Надзорния съвет на ОББ влиза и икономистът Виктор Йоцов. Йоцов е работил в БНБ като изпълняващ длъжността главен икономист и ръководител на дирекция "Икономически анализи". Доцент е в Университета за национално и световно стопанство и е специалист по банкиране и моделиране на макроикономически процеси. Също така от 2003-а до 2010-а е бил представител на България в Международния валутен фонд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във