Банкеръ Daily

Атанас Атанасов:

"Суджукгейт" цели да отклони вниманието от КТБ

Разследването около аферата „КТБ” не е проведено всестранно и обективно, както иска законът. То е проведено едностранно, необективно и твърде много обстоятелства липсват. Това заяви лидерът на ДСБ и бивш шеф на Национална служба "Сигурност" Атанас Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Не може прокуратурата да разполага с цялата информация и да злоупотребява публично с нея. Вижда се, че много са работили прокурорите, но само в една посока. Ясно е, че от дълго време Борисов и Цацаров си пазят взаимно гърба”, обясни Атанасов.

Според него „Суджукгейт” е класическо активно мероприятие за отклоняване на общественото внимание.

„Това е специфичен вид пускане на кръв от собствените вени с цел хората да не им задават други въпроси. Да не се говори за КТБ, а за суджуци”, заяви Атанасов.

Той бе помолен да коментира и темата за забраната 77 българи да влизат в Турция, тъй като са свързани с ИДИЛ.

„Това е поредното напомняне, че трябва политиката на българското правителство да продължи в същия дух. Да не се изправяме много. Това е политически шантаж”, заяви Атанас Атанасов.  

„Борисов се кланя много ниско на Ердоган. Днешните управляващи има от каква компрометираща информация на турските служби да се притесняват. А именно информация за контрабанда на български стоки през турска територия”, каза още той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във