Банкеръ Weekly

Финансов дневник

СТОЯН АЛЕКСАНДРОВ ЗАПАСА САМУРАЙСКИЯ МЕЧ

Мениджърският екип на Токуда Кредит Експресбанк ще бъде изцяло подменен. Надзорният съвет ще освободи досегашните изпълнителни директори Розалина Нацева и Венцислав Велев и на тяхно място ще назначи Стоян Александров, Асен Друмев и Юли Попов. До средата на април 2001 г. управление Банков надзор на БНБ ще издаде на тримата банкери сертификати, че могат да бъдат изпълнителни директори на Токуда Кредит Експресбанк.
Александров бе поканен да оглави банката още в началото на 2001 г., но тогава заяви, че ще приеме предложението, ако дойде със свой собствен екип. Днес не може да му се отрече, че си е подбрал доста авторитетни партньори. Асен Друмев бе изпълнителен директор на Банка ДСК от 1992 до края на май 2000 г., когато бе понижен в член на управителния съвет. Два месеца по-късно Друмев подаде оставка и сега отново се завръща във финансовокредитния сектор като изпълнителен директор, но вече на Токуда Кредит Експресбанк.
Юли Попов също е от старата гвардия финансови мениджъри. От 1993 до средата на 1995 г. той бе изпълнителен директор на ХЕБРОСБАНК. През февруари 1997 г. Стоян Александров, който по това време управляваше Централна кооперативна банка, го взе за неин изпълнителен директор. Попов остана в ЦКБ и след като през юли 1999 г. Александров я напусна, но сега отново се присъединява към екипа му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във