Банкеръ Daily

Финансов дневник

“Стандарт енд Пуърс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на София

Международната рейтингова агенция “Стандарт енд Пуърс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на София. Той остава на ниво BB+ със стабилна перспектива, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Потвърденият рейтинг е признание за Столична община и добра предпоставка за привличане на инвестиции в града. В своя анализ “Стандарт енд Пуърс” отбелязва финансовата стабилност, високата ликвидност и ниво на собствени приходи на общината.

През януари приходите от данъци и такси в бюджета на София са 23,9 млн. лв. - с 1,5 млн. лв. повече , в сравнение със същия период на м.г.

При анализа на рейтинговата агенция са взети под внимание финансовите резултати и мерките за стабилизиране на общинските търговски дружества, както и голямата капиталова програма на София. За тази година тя е размер на 435 млн. лв. – с 35 млн. лв. повече, отколкото през м.г. От тези средства над 275 млн. лв. са от оперативни програми на ЕС.

Финансовата политика, устойчивата приходна база, ясните приоритети и цели за развитието на града са свидетелство за стабилността на Столична община като партньор и база за инвестиции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във