Банкеръ Daily

Новият шеф на ТОТО-то:

Спортният тотализатор си иска лицата на печелившите

S 250 058ff727 845d 4642 95bd dabf428a9eb2

 

Последните промени в Закона за хазарта се отразяват сравнително добре на "Българския спортен тотализатор". Това заяви пред "БАНКЕРЪ" новият изпълнителен директор на държавното предприятие Любомир Петров  по време на откриването на фестивала Sofia Summer Fest 2020. Припомняме, че Петров пое тази  длъжност  от дългогодишния директор на "ТОТО-то" Дамян Дамянов в края на февруари 2020-а, след разпореждане на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.  

Любомир Петров обясни, че новата позиция, в която Законът поставя "Спортния тотализатор" е сравнително изгодна, при това на няколко вида пазар.Но  по думите му създава и съществени рестрикции. 

"Едно от ограниченията е забраната за заснемане на печеливште от лотариите. Това беше основното средство за реклама, защото ражда доверие, че това са живи, истински хора. Липсата на ликовете им  до известна степен оказва влияние и се губи доверието. Освен това трудно може да се комуникира с хората и да им се обясни  защо вече спираме да ги показваме по телевизията", обясни Любомир Петров.

И тъй като Законът възлага на спортния тотализатор да заделя пари и да подкрепя не само  спорта, но и културата, за първа година дружеството застана зад летния фестивал на София.  

"Събитията съвпаднаха случайно -  хем промениха закона, хем дебютът на събитието стана факт", отбеляза Петров. 

Първият Sofia Summer Fest стартира на 20 август и ще продължи до края на септември. Мястото, на което се провежда е в Южния парк - зад музея "Земята и хората", в близост до метростанция "Европейски съюз" и хотел "Хилтън". Във фестивала са преплетени всички възможни сценични изкуства, обясниха организаторите. 

"Предвидили сме различни спортни мероприятия, дори и летене с балон, което ще се състои през септември, в ден в който метеорологичните условия го позволяват", добави Любомир Петров.

 

 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във