Банкеръ Weekly

Финансов дневник

SP повиши перспективата на Allianz на стабилна

Рейтинговата агенция Standard amp; Poors потвърди кредитния рейтинг на германската застрахователна група Allianz на АА и повиши перспективата й на стабилна.Капитализацията на Allianz се е възстановила и осигурява на компанията значителен финансов буфер, позволявайки й да се справи по-лесно в трудните икономически условия.


В интервю за allianz.com Дитер Вемер - главен финансов директор на Allianz SE, коментира: През последната година Allianz наблегна върху намаляване на рисковите си позиции и засилване на капиталовата основа. Това потвърждава още веднъж факта, че предлагаме на клиентите си сигурност. Рейтингът играе важна роля при избора на застраховател. Този стабилен рейтинг е знак за устойчивостта, която клиентите очакват от Allianz. Те купуват финансова защита и искат да бъдат сигурни, че тяхната застраховка ще е ликвидна и в случай на големи загуби или при серия от щети компанията ще е в състояние да извърши необходимите плащания.


Allianz ще продължи успешно да се справя с кризата и това е още една причина американската рейтингова агенция да потвърди АА рейтинга ни със стабилна перспектива. Това е първокласна препоръка във време на икономическа несигурност, добави Вемер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във