Банкеръ Daily

Финансов дневник

Софиянски: Със 170 евро пенсия кой ще те приеме в еврозоната

"Две правителства - на Сергей Станишев и на Бойко Борисов, наливаха пари в КТБ, правеха сделки, така че тя да се разрасне до степен, в която да стане опасна за някой. БСП и ДПС, заедно с нашите десни, после се разбраха и я фалираха". Това заяви пред bTV бившият кмет на София Стефан Софиянски. 

Според Софиянски връзката между политици от ГЕРБ и БСП и престъпници е очевидна. "Двете партии разкриват такива случаи, обвинявайки се в едни и същи неща", добави той, визирайки ареста на Митьо Очите и бургаския общински съветник Бенчо Бенчев, както и взаимните обвинения между Делян Добрев и Елена Йончева.  

Софиянски смята, че България не е в добро финансово състояние. Екскметът определи коментарите на премиера Борисов по отношение на финансовата политика на страната като популистки. През последните години външният дълг на страната ни се е увеличил двойно, отбеляза още Стефан Софиянски. 

"Безспорно той е нисък на фона на останалите европейски държави, но проблемът е, че тези пари изчезват, без да се вложат в адекватен икономически растеж", допълни той. 

Софиянски отбеляза, че Брюксел предпочита да забави присъединяването ни към еврозоната. "Със 170 евро пенсия кой ще те приеме в еврозоната", запита екскметът на София и бивш служебен премиер.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във