Банкеръ Daily

Финансов дневник

Societe Generale Експресбанк вече предлага безконтактни карти

Societe Generale Експресбанк стартира издаването на безконтактни карти Debit MasterCard, които даватв възможност за плащане на ПОС терминали само с доближаване на картата до устройството.

Освен всички традиционни начини за плащане и теглене на пари в брой клиентите на банката ще могат да правят бързи и сигурни безконтактни плащания с MasterCard във всеки търговски обект, който приема този разплащателен начин. Към края на второто тримесечие безконтактните терминали в България са над 8 000, като големите търговски вериги, бензиностанции и заведения за бързо хранене вече разполагат с такива устройства, а броят на търговците, които се присъединяват към безконтактната мрежа на MasterCard, постоянно се увеличава.

Безконтактните плащания се извършват само с едно приближаване до безконтактния четец на касата. За суми до 25 лева не е необходимо въвеждането на ПИН код или подпис, а за покупки над тази сума процесът на плащане е същият, като картодържателите трябва да въведат своя ПИН за допълнителна сигурност.

Освен бързината и удобството сигурността е една от основните характеристики на новата разплащателна карта. Безконтактните карти MasterCard имат вграден компютърен чип като най-съвременна форма на защита срещу неоторизирана употреба. За всяка безконтактна транзакция се генерира уникален код за сигурност, който не може да се използва за друга трансакция със същата карта. Също така картата е постоянно в ръцете на картодържателя, когато прави безконтактни плащания, което осигурява по-голям контрол и допълнително усещане за сигурност по време на трансакцията.

"Трансакциите с безконтактни карти са по-бързи в сравнение със стандартните такива, а в допълнение картодържателите имат пълен контрол, докато плащат. Сигурни сме, че с обогатяването на картовия портфейл на банката ще посрещнем очакванията на клиентите ни в още по-голяма степен", заяви Кохариг Паносян, мениджър продукти "Ежедневно банкиране" в Societe Generale Експресбанк.

"Радваме се, че си партнираме със Societe Generale Експресбанк и можем да предложим на техните клиенти безконтактни плащания като една от най-модерните разплащателни възможности в наши дни. Основните характеристики на разплащателната ни технология - бързина, удобство и сигурност, са създадени, за да подобрят начина, по който плащат, и ние сме горди, че можем да помогнем за по-доброто им изживяване от пазаруването. Безконтактната възможност на MasterCard прави ежедневното пазаруване много по-лесно и приятно", добави Артур Туремка, генерален мениджър за Балканите, MasterCard.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във