Банкеръ Daily

Финансов дневник

Societe Generale Експресбанк с нов изпълнителен директор

Зденек Метелак е новият изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк, който ще отговаря за банкирането на дребно.

Метелак, който има над десет години опит в групата Societe Generale приема поста от Ян Дюмонтей, който премина към чешката Komercni Banka, част от групата Societe Generale.   

Зденек Метелак се присъединява към Societe Generale през 2003 г. и оттогава заема различни управленски позиции в Чехия и Франция.

"Радвам се, че ще бъда част от мениджмънта на една от водещите финансови институции в България. Вече 150 години, Societe Generale е банка с утвърден имидж, която непрестанно се развива във всички държави, в които е представена. Както досега, ще продължа да се водя от предприемаческия, иновативния и отборния дух като основа на своята работа", заяви Метелак при встъпването си в длъжност.

От 2003 г. до 2005 г. Зденек Метелак е бил част от екип Маркетинг и Продуктов мениджмънт в Komercni Banka - структура на Societe Generale в Чехия. В края на 2005 г. се присъединява към отдел Главна инспекция в Societe Generale - Франция, където прекарва 8 години на различни постове, преминавайки през разнообразни надзорни и одит проекти.
Зденек Метелак има Магистърска степен по Международни отношения от Икономическия университет в Прага, както и Магистърска степен по Управление на бизнеса от  университета Лион III - Франция. Владее английски, френски  и чешки език. Женен е, с три деца.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във