Банкеръ Daily

Финансов дневник

Societe Generale експериментира с банковите клонове

Френската Societe Generale е затворила някои от клоновете си за летния сезон през тази година като част от експеримент, информира "Ройтерс".
Банката стартира шестмесечен експеримент с намаляване на работно време на някои офиси, а лятната почивка на някои от тях е част от това. Не е ясно точно колко от офисите на френската банка ще бъдат включени в експеримента.

Броят на онлайн потребителите на интернет услугите на банката се увеличиха повече от три пъти през последните четири години. През 2013 г. Societe Generale има 3161 клона, с 2% по-малко, спрямо 2010 г.

Броят на клиентите, които посещават филиал на кредитната институция по няколко пъти в месеца спада до 17% през 2013 г., спрямо 52% през 2010 г., показва последното проучване на френската банкова асоциация. Французите пътуват най-много през последния месец от лятото, а в Париж и районите магазините, пекарните и заведенията остават без клиенти.

В същото време банките в цяла Европа намаляват клоновете си мрежи, за да подобрят печалбите на фона на слабата икономическа среда и бумът на онлайн банкирането.

Facebook logo
Бъдете с нас и във