Банкеръ Daily

Финансов дневник

Сметки и карти на Райфайзенбанк - изцяло онлайн

Райфайзенбанк (България) вече предлага изцяло дигитален процес за откриване на сметка и дебитна карта, съобщиха от финансовата институция. Иновативната услуга е предназначена  както за нови, така и за отдавнашни  клиенти. Достатъчно е само да бъде попълнена  една форма на сайта на банката и изтегляне на мобилно приложение, в което се подписват всички необходими документи. Цялата процедура отнема около 3 минути, а офиса на банката  -  клиентът сам си го избира, трябва да бъде посетен  само, за да си  получи  готовата карта и ПИН кода.

Електронното подписване на документите се осъществява чрез мобилно приложение, разработено от Евротръст Технолъджис. Приложението дава възможност за отдалечена електронна идентификация на клиента, за издаване на удостоверение за електронен подпис и подписване директно от мобилния телефон. Евротръст стана победител в миналогодишното издание на Elevator Lab Challenge в България, а  новата услуга е резултат от стратегическото партньорство с Райфайзенбанк в откриването и внедряването на иновативни продукти и услуги.

"Стремим се непрекъснато да предлагаме удобство и лекота при банкирането чрез нови решения. От миналата година имаме възможност за изцяло дистанционно потребителско кредитиране, сега на нови и съществуващи клиенти вече предлагаме възможността да открият сметка онлайн. Използваме новите технологии, за да предоставяме избор на клиентите си и да бъдем тяхната предпочитана банка", каза Ани Ангелова, член на УС на Райфайзенбанк  с ресор банкиране на дребно.

Сред основните предимства на услугата на Евротръст  е възможността за идентифициране и подписване по всяко време и от всяко място. Процесът не изисква допълнителни технически устройства и умения - необходимо е единствено сваляне на безплатното приложение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във