Банкеръ Weekly

Финансов дневник

СЛУЖИТЕЛИ НА БУЛБАНК СПАСИХА 106 ХИЛ. ДОЛАРА НА КЛИЕНТ

Служителите от централното управление на БУЛБАНК опазиха парите на свой клиент - фирма от гр. Сандански. Те спипаха 26-годишния Борислав С., който се опитал на 18 януари да изтегли с фалшиви документи 106 хил. щ. долара от сметката на фирмата, и го предадоха на полицията.
При последвалия разпит станало ясно, че Борислав С. е научил номера и кода на сметката на фирмата от гр. Сандански от неин служител, като му е платил за услугата. Борислав решил да изтегли парите от централата на БУЛБАНК в София, надявайки се, че там голямата сума едва ли ще впечатли някого, което предполагало измамата да не бъде забелязана веднага. Служителите обаче се усъмнили, тъй като сумата е доста значителна, за да се тегли на каса, пък и нямало предварителна заявка за това. Така че те уведомили органите на реда и полицаите проверили документите на 26-годишния Борислав. Оказало се, че личният паспорт, който представя и на банковите служители, и на полицията, е фалшив. Той бил на името на Любомир Тодоров от София. Органите на реда са установили, че подписът на изпълнителния директор на санданската фирма, който стои върху пълномощното за теглене на сумата от БУЛБАНК, е подправен. В централните новини на Националната телевизия бе съобщено, че върху този документ е подправен подписът на някой си Джон Войчеховски. Проверката на в.БАНКЕРЪ в търговските регистри показа, че единственият човек с подобни имена, който работи в санданска фирма, е Ричард Джон Войчеховски. От края на 1999 г. той е изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Медика АД - едно от най-големите предприятия в Сандански, чийто мажоритарен собственик е Обединен холдинг Доверие.
Полицията съобщи, че ще задържи Борислав С. за 72 часа в следствения арест. Срещу него ще бъде заведено дело за измама в особено големи размери и за фалшифициране на документи. Потърпевшата фирма е уведомена за случая, а полицията издирва съучастниците на Борислав.

Facebook logo
Бъдете с нас и във