Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Ситигруп" закрива потребителското си банкиране в някои пазари

"Ситигруп" тихо намалява присъствието си в потребителското банкиране в някои от големите градове в света и се изтегля от пазари, където няма достатъчно клонове да бъдат конкурентоспособна, информира "Ройтерс".

През 2014 г. Сити се фокусира върху 100 от 150-те най-големи градове в света, в който компанията има най-голям обхват и потенциал за развитие. В резултат на това, сега банката се изтегля от Токио, Лима, Панама Сити и Хюстън. В САЩ, Сити се фокусира основно върху 6 града, спрямо предходните 14.

"И въпреки че банката за сега няма намерение да закрива други клонове, ще продължи да преоценява своите активи", коментира пред "Ройтерс" Джонатан Ларсън, който отговаря за клоновата мрежа на "Ситигруп" по света.

"Трябва да бъдем сигурни, че не финансираме маргинални операции за дълъг период", коментира Ларсън и допълва, че стратегията на банката е да работи в по-малко градове.

Закриването на потребителското банкиране със сигурност ще се отрази негативно на печалбите на банката, поне в краткосрочен план.

Facebook logo
Бъдете с нас и във