Банкеръ Daily

Финансов дневник

Синдиците на КТБ отдават под наем част от централата на банката

Синдиците на Корпоративна търговска банка Ангел Донов и Кристи Маринова са започнали нова процедура по отдаване под наем на част от централата на банката, разположена на столичния площад "Гарибалди". 

В съобщението на синдиците от сряда (13 ноември) се уточнява, че отдаваната под наем част от сградата е предназначена и използвана до момента за извършване на банкова дейност. 

Първо се предлага сутеренът (етаж минус 1), който се състои от банков трезор и преддверие към него, трезор – касети и преддверие към него, както и други спомагателни и санитарни помещения

Под наем е обявен и партерът на сграда, включително салон за клиенти, салон за служители, касов възел с три броя каси и преддверие, два офиса, помещение за деловодство, две приемни за обслужване на клиенти, преброително помещение, централно входно помещение от ул. „Иван Н. Денкоглу”, помещения за охрана и други.

Процедурата включва и втория етаж от централата на фалиралата банка, както и вестибюл, централно стълбище, две заседателни зали с тераси, осем кабинета, два офиса, стая за почивка, помещение за сървър.

Това е втори опит на синдиците да отдадат под наем централата на банката. Същата процедура бе открита за първи път през лятото на 2018 година. 

В сряда Специализираният съд заседава по делото за фалита на КТБ. Адвокатите на 18-те подсъдими започват да задават въпроси на основния свидетел - Бисер Лазов. След като близо месец и половина той дава уточнения по питания на обвинението, сега защитата има право да иска допълнителни подробности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във