Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Ще останем на лидерска позиция

Евелина Милтенова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) - прие наградата от името на Михаил Атанасов мениджър за най-успешно управлявано дружество.

Г-жо Милтенова, зарадва ли ви наградата за най-добър мениджмънт на нефинансова институция?

- По принцип очаквах този приз, защото през последните две години деляхме първата награда с дружеството за управление на активи на Банка ДСК, с което всъщност винаги сме били рамо до рамо. Тази година обаче определено бяхме безспорният победител по много от вашите критерии. Така че това за нас не е изненада. Дори сме благодарни, че го отчетохте.


Как възнамерявате да се преборите за отличието и догодина?

- По принцип няма да бъде леко, защото пазарите са много непредсказуеми, но като цяло смятаме, че ще си останем в лидерска позиция. Сега дали ще бъдем пак на първо място не мога да кажа, но определено това е нашият стремеж.


А с каква отговорност ви натоварва самата награда?

- С по-голяма отговорност към инвеститорите. Защото средствата, които те са ни поверили, трябва да се управляват много разумно с конкретни премерени рискове и с поглед върху целия пазар. Това е нещото, което определено си остава голямо предизвикателство - с такива правила да изкарваш доходност и да постигаш растеж.


В сравнение с други подобни награди как оценявате приза на в. БАНКЕРЪ?

- Един от най-престижните. Даже не бих го сравнявала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във