Банкеръ Daily

Финансов дневник

Шефът на Wells Fargo се отказва от бонуси за 41 млн. долара

Изпълнителният директор на американската банка Wells Fargo - Джон Стъмф, ще се откаже от бонуси на стойност 41 млн. долара в резултат на скандала с нелегалните практики на банката. Wells Fargo бе разследвана и обвинена в откриването на над 2 млн. дебитни и кредитни карти на клиенти без тяхното съгласие, съобщи BBC.

Оказва се, че Стамф няма да получава заплата, докато тече разследването. Неговото годишно възнаграждение за 2015 година възлиза на 19.3 млн. долара.

Бившият ръководител на отдела "Банкиране на дребно" в Wells Fargo - Кари Толстед, също ще върне 19 млн. долара, получени като бонуси, и също няма да получава заплата докато тече разследването.

От банката уточниха, че в зависимост от резултатите от разследването, наказанията на Стъмф и Толстед може да нараснат.

По-рано този месец Wells Fargo бе глобена със 185 млн. долара от американските регулатори. Кредиторът уволни повече от 5000 служители, свързани с мошенническите практики. Изпълнителният директор Джон Стъмф за момента отказва да напусне поста си.

Предстои Стъмф да отговаря пред Комитета по финансовите услуги към Конгреса на САЩ . Той бе подложен на разпит и от Банковата комисия към Сената през миналата седмица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във