Банкеръ Daily

Финансов дневник

Шефът на КВС оглави Белгийската асоциация на банкерите

На 17 февруари бордовете на директорите на Febelfin (Белгийската федерация на финансовия сектор) и Белгийската асоциация на банкерите и инвестиционните посредници избраха за свой председател Йохан Тейс, Главен изпълнителен директор на KBC Group, за срок от три години.

Считано от 17 февруари, Йохан Тейс поема председателството на Febelfin от Рик Ванденберге, който ще продължи да бъде Главен изпълнителен директор на ING Белгия до края на февруари.

Йохан Тейс каза следното по повод избора: „Удоволствие и чест е както за мен, така и за KBC, че Febelfin и Белгийската асоциация на банкерите и инвестиционните посредници ме поканиха да заема този пост през следващите три години. От дългогодишния ми опит като Главен изпълнителен директор на KBC Белгия и KBC Group NV имам задълбочени познания по финансовите въпроси в европейски и международен план. Интересувам се живо от новостите в икономиката, технологиите и правото и от намирането на най-адекватен отговор на тези новости от страна на нашия сектор. Предвид познанията, опита и интересите ми, ще се стремя да давам подходящи съвети и насоки на финансовия сектор в Белгия в тези вълнуващи времена, изпълнени с предизвикателства. Очаквам с нетърпение да започна конструктивен диалог за бъдещето на финансовия сектор с различните заинтересовани страни.“

KBC Груп е собственик на СИБАНК и ДЗИ и ще стане третата по големина банкова група в България с придобиването на Обединена българска банка и Интерлийз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във