Банкеръ Weekly

Финансов дневник

SG ЕКСПРЕСБАНК ПРИБРА ЮРИСТА НА БКК

Светлина Кортинска е напуснала мястото си на юрисконсулт в Банковата консолидационна компания и от 1 юли е заместник-директор на софийския клон на SG ЕКСПРЕСБАНК. Някои банкови юристи обаче веднага разтълкуваха действията й като конфликт на интереси.
Кортинска бе юрист на БКК по времето, когато ЕКСПРЕСБАНК бе продадена на Сосиете Женерал. Освен това тя е дала мнение пред съвета на директорите на Банковата консолидационна компания, че откупуването на проблемните вземания на SG ЕКСПРЕСБАНК от фирмите Делфин 1 и Булюнион, която БКК направи през май 2001 г., е юридически целесъобразно. В момента по тези вземания се водят дела. Нещо повече - в края на юни банката загуби делото срещу Делфин 1 на втора инстанция - във Варненския апелативен съд.
На 17 юли, близо час Красимир Жилов, член на управителния съвет на SG ЕКСПРЕСБАНК, нервно чакал пред заседателната зала на БКК да приключи заседанието на съвета на директорите й. Твърди се, че след това той е дискутирал с изпълнителния директор на компанията Петър Жотев точно проблема с Делфин 1.

Facebook logo
Бъдете с нас и във