Банкеръ Daily

Финансов дневник

Samsung пуска собствена дебитна карта през лятото

Samsung влиза в играта на личните финанси със собствена дебитна банкова карта. Под името Samsung Money и в партньорство с Mastercard и финтех компанията SoFi, технологичният гигант ще предложи нов метод за управление на пари "по-късно през лятото", съобщава The Verge.

Дебитната карта ще е без такса за обслужване, а таксите за теглене от банкомат ще бъдат връщани при използването на определени банкомати в САЩ.

Използващите Samsung Money ще могат да проверяват баланса си, да преглеждат предишни извлечения и трансакции чрез приложението Samsung Pay. Те също така ще имат възможност да сигнализират за подозрителна дейност, да поставят на пауза или да рестартират разходите си, да замразят или размразят банковата си сметка, да променят своя ПИН код само през приложението.

Подобно на Apple Card, физическата карта на Samsung няма да има отпечатани номера на картата или други данни, в опит да се предотвратят онлайн покупки, ако картата бъде открадната. "Като технологична компания имахме интересна възможност наистина да осигурим огромни иновации в това направление, предимно чрез добавяне на повече стойност, удобство и сигурност на потребителите", каза Санг Ан, генерален мениджър на Samsung Pay.

Вместо да предложи кредитна карта като Apple, Samsung избра дебитна карта. Две от всеки три транзакции с карти, извършени в САЩ, са чрез дебитни карти, каза Ан, като се позова на проучване на Федералния резерв. Но същото проучване установи, че стойността на плащанията с кредитни карти надвишава стойността на плащанията с дебитни карти с почти 30%.

Samsung Money има и някои ограничения. Към момента на издаване на картата няма да има възможност за добавяне на физически пари в сметката. Липсва и опцията за връщане на пари, както е при кредитната карта на Apple например. При използването й клиентите ще получават точки през програмата Samsung Rewards. Събралите най-малко 1000 точки ще могат да ги обърнат във финансови средства, които ще бъдат депозирани в сметките им в Samsung Money.

Дебитната карта бележи най-новото развитие на Samsung Pay. Тя ще се присъедини към конкурентните кредитни карти на Apple и дебитните - на Google. "Намираме се във време, в което потребителите и хората гледат много по-отблизо как харчат парите си", каза още Ан. "Те все по-рядко искат да се докосват физически до тях, като по този начин искаме да им помогнем да правят повече неща със своите средства", заключи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във