Банкеръ Daily

Финансов дневник

Само един български застраховетел има планове за разширение на пазарите

Ситуацията в момента е трудна за вземане на решение за разширяване на бизнеса. Много фирми все още премислят плановете си.

Това вероятно е и причината само един български застраховател да е изразил намерението си да разшири обхвата на класовете застраховки, които предлага на територията на три държави членки на Европейския съюз. През февруари тази година Комисията за финансов надзор е изпратила уведомления до компетентните органи на тези страни за плановете на фирмата ни.

Това означава, че към края на февруари общият брой на българските застрахователи, искат да работят в други държави членки при условията на свободата на предоставяне на услуги, се запазва на 17, уточниха от регулатора.
За периода между 1 и 28 февруари КФН не е изпращала уведомления до националните компетентни органи на държавите членки на ЕС относно намерението или оттеглянето на намерението на застрахователни посредници с регистрация в България да извършват трансгранична дейност.
По този начин в края на втория месец на тази година общият брой на тези фирми искали да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на общността при условията на свободата на предоставяне на услуги или при правото на установяване се запазва на 55
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във