Банкеръ Daily

Финансов дневник

Руската църква предлага създаване на православна банкова система в страната

Протоиерей Всеволод Чаплин е призовал вярващите да помислят как да направят руската икономика по-независима и в този контекст е изразил своето мнение за необходимостта от създаване на православна банкова група, съобщава информационната агенция „Интерфакс“.

„Ние виждаме, че руската икономика не пропадна с една четвърт както стана с курса на рублата. Това означава, че някой се опитва да ни оценява не по реалното състояние на нашата икономика, а по правилата на сапунения мехур, който отначало се раздува силно, а след това се пука“, заявил още свещеникът.

Освен това протоиерей Всеволод Чаплин смята, че предстои провеждане на голяма пропагандна атака от страна на враговете на Русия, която ще цели да убеди повечето руснаци, че страната им преживява истинска катастрофа, което изобщо не е така.

„Затова възниква въпросът: защо ние да не изработим собствени критерии за оценка на реалното състояние на нашата икономика и за нейното бъдеще?“ запитал риторично представителят на православната църква. "По тази причина ще се наложи да се създаде и независима православна банкова система, работеща без външно посредничество в Ню-Йорк или в Хонконг и базираща се на етични правила", заключил той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във