Банкеръ Daily

Финансов дневник

Руска банка с интерес към ТБ "Виктория"

"Банк Российский кредит" иска да придобие 100% от капитала на Търговска банка "Виктория", част от групата на Корпоративна търговска банка.

Руската банка е внесла писмо за намерение в Министерството на финансите, БНБ и в банка "Виктория". В него се изразява готовност за стартиране на процедура и започване на преговори за придобиването на собствеността на бившата "Креди Агрикол България", съобщава в. "Дума"

Мениджмънтът на руската банка декларира, че е в готовност незабавно да изпълни всички указания и изисквания на БНБ за започване на преговори по покупката на "Виктория", както и да представи гаранции за намеренията си. Към писмото са приложени няколко документа, сред които за легитимация на дружеството и финансови отчети.

Мениджърите на "Банк Российски кредит" заявяват още и своите трайни инвестиционни намерения в областта на банковия, финансов и капиталов пазар у нас. В скоро време руската банка ще представи своя екип за започване на преговори и процедури, който ще даде и официална пресконференция.

От 2008 г. "Банк Российский кредит" е в топ 20 на водещите организации на облигационни заеми в рубли. Член е на руската фондова борса и на Националния депозитар, има акредитация във фондовата секция на Московската междубанкова валутна борса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във