Банкеръ Daily

Финансов дневник

Румяна Кючукова отново е в Управителния съвет на Международната инвестиционна банка

Правителството одобри кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния съвет на Международната инвестиционна банка със седалище в Будапеща, Унгария.

Според Устава на Банката, членовете на управителния съвет се назначават от Съвета на управителите за срок от пет години. На този пост представителят на нашата страна в Международната инвестиционна банка ще има активно участие в оперативната дейност и управлението на Банката, като ще отстоява финансово-икономическите интереси на България.

С решение на Министерския съвет от 2015 г. беше одобрена кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния съвет на Банката, като през 2016 г. тя зае поста с мандат за периода 1 януари 2016 г. - 31 декември 2020 г. Поради изтичането на този мандат, с днешното си решение правителството предлага кандидатурата на Румяна Кючукова за представител на България в Управителния съвет на Банката за срок от нови пет години.

Румяна Кючукова е висококвалифициран специалист с богат професионален опит и широка експертиза, тя е заемала отговорни позиции в компании с международно участие, както и в международни финансови институции. Към момента Румяна Кючукова ръководи дейността по функционален сектор "Рискове" в Международната инвестиционна банка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във