Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Рокадите в Общинска банка продължават

Само за месец мениджмънтът на Общинска банка претърпя кардинални промени. На мястото на изпълнителния директор Владислав Горанов, който се "трансформира" във финансов министър, бе назначен Николай Колев, който е добре известен в дилърските среди като дългогодишен специалист по търговия с валути, държавни ценни книжа и управление на ликвидността. Две седмици след като Колев пое длъжността изпълнителен директор на банката, от мениджмънта й напусна още един от изпълнителните директори -  Радослав Миленков. Той оглави Фонда за гарантиране влоговете.

Мястото на Миленков в управителния съвет на Общинска банка сега ще заеме Людмила Василева. Документите й заедно с молбата за одобрение вече са подадени в БНБ. Василева обаче ще бъде само член на управителния съвет. В Общинска банка тя работи от три години, като отговаря за счетоводството й и за отчетите към надзорните институции и връзките с тях. Преди да се присъедини към екипа на Общинска банка Василева е работила в "Райфайзенбанк България", "Ейч Ви Би лизинг" и в българското поделение на френската "БНП Париба"

С назначението на Василева мениджмънтът на банката ще изглежда по следния начин. Тя ще се ръководи от Сашо Чакалски, който оглавява петчленния управителен съвет. В него влизат още Николай Колев, Лидия Коцева, Иванка Попова и Людмила Василева. Изпълнителни директори засега са двама - Сашо Чакалски и Николай Колев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във