Банкеръ Weekly

Финансов дневник

РОКАДИ В НЕФТИНВЕСТБАНК НЯМА ДА ИМА

НЕФТИНВЕСТБАНК отново попадна в полезрението на медиите, и то точно преди годишното общо събрание на акционерите й, което ще се проведе на 26 ноември 2000 г. във Варна. Новината бе че председателката на управителния съвет на НЕФТИНВЕСТБАНК Петя Славова напуска.


Очакваният екшън обаче няма да се състои, най-малко по две причини. И първата е, че в дневния ред на общото събрание няма точка промени в надзорния съвет. Така че противно на лансираната от медиите версия Митко Събев няма как да смени Петя Славова като председател на УС. Събев е член на надзорния съвет на банката и акционерите й първо трябва да го освободят от този орган, ако са решили да го назначават в друг. Но това е само част от проблема. Втората по-важна причина, поради която няма да сработи споменатата вестникарска версия, е, че Митко Събев не може да получи сертификат за банкер (какъвто е необходим на председателя на УС на банка), тъй като няма необходимото икономическо или юридическо образование.


Така че общото събрание на НЕФТИНВЕСТБАНК в неделя ще решава доста по-тривиални въпроси и се очаква да протече спокойно, дори скучно. Акционерите ще приемат баланса и отчета за приходите и разходите на банката за 1999 г., през която е отчетена печалба от 2.2 млн. лева. С нея ще бъдат покрити загуби от предходни години. Очаква се също акционерите да освободят от отговорност - за дейността им през миналата година, надзорния и управителния съвет на банката и да изберат Делойт и Туш за одитор на кредитната институция и през 2000 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във