Банкеръ Daily

Финансов дневник

Рекорден брой участници в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“, организиран от Fibank

Над 270 заявки за участие от фирми има в тазгодишното издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. Инициатор на проекта е една от водещите кредитни институции в България - Fibank (Първа инвестиционна банка). По мнение на експерти конкурсът, който се организира за шеста поредна година, има важна мисия, а именно да фокусира общественото внимание върху българското предприемачество, родните примери за устойчив бизнес, като в същото време поощри добрите бизнес идеи и практики у нас.

„Всяка успешна държава трябва да подкрепя своя национален бизнес“, каза Кънчо Стойчев, президент на Gallup International Association и член на журито на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. „Българският бизнес има нужда от подкрепа и признание. И рекордният брой заявки за участие в конкурса е доказателство за това.“

Тази година в конкурса са се включили компании от цялата страна със специализация в различни сфери на производството – строителни фирми, производители на мебели, представители на текстилната индустрия, фабрики за захарни изделия, козметични компании. Най-активни в сферата на услугите са представителите на хотелиерския бизнес, ресторантите, фирмите за транспортни услуги и логистика, както и агенциите в областта на маркетинга и рекламата.

„Сайтът е отворен до 17 ноември за гласуване от публиката, като по този начин оценката на участниците в конкурса става комплексна – вземаме предвид гласовете онлайн, както и дълъг списък от обективни показатели на бизнес резултатите и представянето на фирмите“, сподели Кънчо Стойчев. „Има много малки български производства в почти всички сфери, за които не знаем, а те са направили наистина световен, полезен продукт. Фактът, че не сме чували за тях, означава, че българското производство е загърбено и една от основните цели на конкурса е именно да им дадем заслужената признателност и да отличим успехите на родните фирми“, добави социологът.

Първа инвестиционна банка вече 25 години подкрепя българските компании с предоставяне на кредити и адекватни финансови решения, подпомагащи бизнеса. Основната цел и идея на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“ е да стимулира развитието на българските фирми и да ги мотивира да бъдат конкурентноспособни и иновативни.

Можете да видите участниците в конкурса и да гласувате за своите фаворите до 17 ноември 2017 г. в официалния сайт на инициативата - http://naidobrafirma.bg/pages/Register/, където може да прочетете още новини за събитието.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във