Банкеръ Daily

Финансов дневник

РБИ с глобална награда за банкова трансформация

Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) и дъщерните й банки бяха отличени с общо 9 награди от Euromoney.  РБИ взе приза за „Най-добра банкова трансформация“ в света, както и в Централна и Източна Европа.

В допълнение на това, отличните пазарни позиции и качеството на продуктите и услугите на мрежата на РБИ в Централна и Източна Европа бяха отличени със 7 награди. Дъщерните банки на Райфайзен в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Словакия и Украйна бяха определени на „Най-добра банка“ в съответната страна.

“Много банки трябваше да се преструктурират през последното десетилетие, но само някои успяха да осъществят обрат толкова бързо и ефективно, колкото РБИ. Амбициозният трансформационен план позволи на Австрийската банкова група да възстанови капиталовата си база и рентабилността си без това да окаже влияние върху основния й бизнес модел. Тя също така проправи пътя за нови инвестиции в растеж и иновации. Днес РБИ е много по-силна и устойчива институция в сравнение с преди три години и достоен победител в категорията най-добра банкова трансформация в света“. Така Юромъни обяснява решението на журито да награди РБИ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във