Банкеръ Daily

Финансов дневник

Рашидов: Една малка група окраде 500 хил. българи

Една малка група окраде парите на 500 000 български граждани. Така бившият министър на културата Вежди Рашидов коментира ситуацията с КТБ.

"Направен е един атентат върху една банка. Моментът беше обмислен много добре - във време, когато няма парламент", посочи той. По думите му всички институции трябва да поемат отговорността за кризата с КТБ, "за да замирише на държавност"."Дълбоко се надявам да има най-накрая държава. Аз плащам данъци, за да бъдат защитени моите интереси. В най-кратко време политиците трябва да седнат, да се разберат и да работят за разрешаване на кризата в КТБ", заяви Рашидов пред БНТ.

Той коментира и първото заседание на 43-тото Народно събрание. "Вчера видяхме един парламент, какъвто трябва да бъде, а не какъвто беше. Сигурно в парламента ще има остри неща понякога, но това не трябва да бъде модел на поведение. В речника на политиците трябва да има пиперливи думи, но да са смислени", каза Рашидов. По думите му с вчерашното си изказване за три варианта за съставяне на правителство лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е показал, че може да носи отговорност.

Според бившия министър е недопустимо ГЕРБ да влезе в коалиция с ДПС. Той обаче допусна варианта партията на Борисов да приеме подкрепа в парламента от ДПС в името на съставянето на правителство, което да започне да работи за решаване на наболелите проблеми. "Не е време за извиване на ръце, време е за носене на отговорности", заключи Рашидов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във