Банкеръ Daily

Финансов дневник

Райфайзенбанк с приз от "Годишните награди за отлични постижения" в Лондон

Снимка: Райфайзенбанк

Райфайзенбанк бе определена за "Най-добрата банка" в България от престижното финансово списание Юромъни (Euromoney) на официална церемония в Лондон за връчване на "Годишните награди за отлични постижения 2019", на която се отбеляза и 50-годишнината на изданието, съобщават от финансовата институция.

"През миналата година постигнахме ръст в кредитния портфейл значително над средното за пазара, като новите ни бизнес обеми са с отлично качество. Дигитализирахме процесите по откриване на сметка и дебитна карта и подписването на документи за потребителски кредит, сътрудничим си успешно с финтех сектора по редица други проекти. Затова приемаме наградата на Юромъни като признание за фокусираните ни усилия да бъдем иновативни, гъвкави и устойчиви партньори на бизнеса и гражданите“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

Освен в България, отличните пазарни позиции и качество на продуктите и услугите донесоха награди за "Най-добра банка" още в Босна и Херцеговина, Косово и Украйна, a Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) бе отличена като "Най-добра банка в Централна и Източна Европа".

"Постоянството на отделните пазари по отношение на иновации, рентабилност и ръст, както и устойчивият принос към региона на Централна и Източна Европа отличиха Райфайзен Банк Интернешънъл от конкурентите й" – поясниха от Юромъни решението на журито да наградят РБИ и дъщерните й банки.

Списание Юромъни (Euromoney) е основано през 1969 г., за да отразява възстановяването трансграничните капиталови пазари. Европазарът, чието име носи, е предшественик на днешните глобални капиталови пазари. Юромъни отразява този пазар и неговото развитие, като през годините се превръща във водещо издание за целия финансов свят, институциите и потребителите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във