Банкеръ Weekly

Финансов дневник

РАЙФАЙЗЕНБАНК (БЪЛГАРИЯ) БАВИ РАЗДЯЛАТА С ХАЛСТЕД

Надзорният съвет на Райфайзенбанк (България) все още не е избрал наследник на Дейвид Халстед, който да заеме мястото му в управителния съвет на банката и да поеме поста изпълнителнен директор. Предвиждаше се Халстед да напусне България до края на август, когато изтича тригодишният му мандат. Председателят на управителния съвет на кредитната институция Йохан Йонах обаче съобщи за в. БАНКЕРЪ, че засега няма окончателно решение кога Халстед ще бъде освободен и каква длъжност ще заеме в структурите на Райфайзен Централ Банк, която е собственик на Райфайзенбанк (България).
Някои банкери смятат, че мястото на Халстед ще заеме назначеният неотдавна за прокурист на банката Стефан Хаджиев. Той е завършил през 1983 г. ВИИ Карл Маркс (сега Университет за национално и световно стопанство). Кариерата си в банковия сектор започва през 1991 г., когато е назначен в отдела за вътрешен контрол на БНБ, където работи близо осем години. През 1999 г. става служител на Райфайзенбанк (България), като оглавява отдела й за вътрешен контрол.
Освен Хаджиев за прокурист на банката е назначен и Божидар Кунов. Той е в Райфайзенбанк (България) от самото й създаване, като от младши дилър през 1994-а се издига през 1997 г. до началник на управление Инвестиции и ликвидност. Този пост заема и до днес. През 1995 г. Кунов защитава две магистърски степени в Техническия университет - по бизнесадминистрация, специалност финансово управление и по ядрена енергетика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във