Банкеръ Weekly

Финансов дневник

РАЙФАЙЗЕН ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ПЕЧЕЛИ И ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА

Райфайзен Интернешънъл не само че не отчита загуби, но и отбелязва ръст на печалбата си, за разлика от много други финансови групи със силно присъствие в страните от Източна Европа. Ще припомним, че това е финансовият холдинг на австрийската Райфайзен Централ Банк, който управлява всички дъщерни структури в страните от региона, в това число и Райфайзенбанк (България).
Според последните отчети на Райфайзен Интернешънъл консолидираната печалба за деветте месеца на 2008-а е 861 млн. евро и нараства с 38% в сравнение с миналата година. Активите на холдинга също са се покачили с около 20% и в края на септември са 87.3 млрд. евро.
Постижението ни в тази доста трудна среда доказва, че нашият бизнесмодел ни позволява да успеем дори при силни икономически бури, коментира главният изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл Херберт Степич.
Според главния финансов директор на холдинга Мартин Грюл, това, което е особено удовлетворяващо, е, че консолидираната печалба за третото тримесечие е съвсем малко под нивото за предходното тримесечие, независимо от доста по-големите провизии за кредитна обезценка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във