Банкеръ Weekly

Финансов дневник

РАЙФАЙЗЕН Е БАНКА НА ГОДИНАТА ЗА РЕГИОНА

Райфайзен Централбанк Австрия и Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ бяха обявени за Банка на годината в Централна и Източна Европа за 2008 година. Признанието дойде от британското финансово издание The Banker, част от групата Файненшъл Таймс (Financial Times). Наградата се присъжда не само въз основа на количествени критерии като ръст на активите или рентабилност, под внимание се вземат и нивото на техническата инфраструктура, стратегията за бъдещо развитие и нейното изпълнение.
Призове получават и дъщерните институции на групата в България, Словакия и Хърватска. Те бяха обявени за Банка на годината в съответната страна заради качеството на продуктите и услугите, които те предлагат на своите клиенти.
Регионалната награда, както и отличията за България, Словакия и Хърватска бяха получени на официална церемония в Лондон от Патрик Бътлър, член на управителния съвет на Райфайзен Централбанк Австрия. Впрочем и трите дъщерни са били удостоявани с подобно признание от The Banker и преди. Българската банка например бе награждавана през 2005-а и 2006 година. Словенската Татра Банка печели приза за пети, а хърватската Райфайзенбанк - за втори път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във