Банкеръ Daily

Финансов дневник

Радев отказа да разсекрети и втората стенограма за КТБ

Президентът Румен Радев отказа достъп до стенограмата от среща при предшественика му Росен Плевнелиев по темата КТБ от 14 юли 2014 година, съобщи "Фейсбук" страницата на изданието "Биволъ".

Аргументът на държавния глава е, че тя съдържа информация, която е класифицирана с гриф "Поверително". Създателите на сайта "Биволъ" посочват, че ще атакуват отказа в съда.

Както "БАНКЕРЪ" писа, именно на срещата на 14 юли е осъждана съдбата на КТБ и се е стигнало до решение тя да не бъде спасена http://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/manipulirat-ni-sus-stenogramata-ktb

Преди две седмици Румен Радев обяви, че е готов да разсекрети стенограма от друга среща в президентството на банкова тема, провела се на 29 юни 2014 година. Държавният глава обяви, че ще поиска от участниците в срещата съгласие да направи нейното съдържание публично.

Президентът Росен Плевнелиев обаче се обяви против това, като уточни, че е трудно да се предвиди до какви неблагоприятни последици би довело разгласяването на информация за банковата система.

Facebook logo
Бъдете с нас и във