Банкеръ Daily

Финансов дневник

Радан Кънев: Прокуратурата има интерес делото "КТБ" да не стигне доникъде

Българската прокуратура има интерес делото за фалита на КТБ да не стигне доникъде. Тук става въпрос за едни жестоки свински черва, заплетени преди десетилетия. Така зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев коментира старта на делото "КТБ". 

Той посочи, че българската прокуратура има първостепенен интерес нищо да не се разбере. И добави, че това, което се случи през КТБ се случва всеки ден, но в по-малки размери чрез обществените поръчки.

Кънев сподели вижданията си и за обвиненията на прокуратурата срещу бившите министри от "Реформаторския блок" - Даниел Митов, Николай Ненчев, Петър Москов и Трайчо Трайков. "В случая българската прокуратура обслужва чужди външно-политически интереси. Тя играе клон на руските тайни служби", смята Радан Кънев.

Според него тези обвинения били "очевидна кампания на чужди тайни служби, работещи през българската прокуратура и български медии". Зам.-председателят на ДСБ смята също така, че "заплахата за българската национална сигурност е в това, че у нас важни институции обслужват чужди интереси, че България е с разградени институции".  По негови думи властта и лично премиерът се възползвали активно от тези медии и подкрепяли безусловно тази прокуратура.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във