Банкеръ Daily

Финансов дневник

Проверяват Агенцията по вписванията, където си разпределиха 600 000 лева бонуси

Започва проверка в Агенцията по вписванията по разпореждане на правосъдния министър Цецка Цачева, което тя направи в края на миналата седмица, когато стана ясно, че служителите в Агенцията ще получат близо 600 000 лева бонуси за последното тримесечие.

"Ако Инспекторатът към правосъдното министерство установи нарушения и пропуски в актовете, по които са получени бонуси в Агенцията по вписванията. Ще бъда безкомпромисна, ако има нарушения. Докладът ще е готов в края на следващата или по-следващата седмица", заяви Цачева пред "Дарик".

Ръководителката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева обяви миналата седмица, че Агенцията е изплатила допълнителни възнаграждения за постигнати резултати, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрации и Вътрешните правила за заплатите в Агенция по вписванията. Сумата, изплатена в последното тримесечие на 2018 г. е в размер на 599 007 лв. Тя е разпределена според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служителя на Агенцията. Средномесечният фонд "Работна заплата" на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лв.

"Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са допълнителните възнаграждения от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на бонуси в Агенция по вписванията е следствие от показани добри резултати на служителите и начин да ги мотивираме да продължават да работят ефективно", уточнява тя. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във