Банкеръ Daily

Финансов дневник

Протести за отварянето на КТБ ще има и в Пловдив, Варна и Бургас

Освен, вече традицонният протест рпред БНБ в столицата, вложители на КТБ организират такъв и в Пловдив. Те ще изразят недоволството си от затварянето на КТБ утре от 17,30 часа пред сградата на БНБ на улица "Райко Даскалов" 51. По същото време протести ще има и във Варна и Бургас. Събитието е оповестено в Социалната мрежа.

Има идея самият протест, който се прави, да ескалира в определена степен в рамките на закона, защото очевидно от ръководството на БНБ, като отговорен орган, въобще не се интересува никой", каза един от инициаторите Даниел Божилов пред БНР.

"На тях не им пука нито за акционерите, които трябваше да са ги поканили вече официално, те да предложат нещо, ще предложат ли, няма ли да предложат, респективно те да минават на следващите стъпки, които предвижда законът", добави той.

Божилов обвини управителя на БНБ Иван Искров, че на базата на вътрешна информация е изтеглил своевременно спестяванията си от КТБ, докато положението на обикновените хора с блокирани сметки продължава да се влошава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във