Банкеръ Daily

Финансов дневник

Промени в услугите на Експресбанк при вливането й в Банка ДСК

След броени дни предстои вливането на "Експресбанк" в Банка ДСК и това ще доведе до редица важни промени в банковите продукти и услуги за клиентите на "Експресбанк".

След 3 май сметките на клиентите на "Експресбанк" ще имат нов IBAN в Банка ДСК. Финансовата институция ще уведоми Националния осигурителен институт за промяната. За да продължите да получавате безпроблемно постъпления по сметката ви обаче, е необходимо да предоставите новия си IBAN на всички ваши контрагенти и трети страни, с които имате взаимоотношения - партньори, работодатели, институции, информират от "Експресбанк".

Промени има и при дебитните и кредитните карти. Ако клиентът е получил своята нова дебитна карта с логото на Банка ДСК, след 3 май тя ще осигурява достъп до неговите средства. А ако до 30 април клиентът не е получил новата си дебитна карта с логото на Банка ДСК, за достъп до средствата си може да използва старата си дебитна карта, издадена от "Експресбанк". Банка ДСК дава възможност за получаване на новата дебитна карта след отмяна на извънредното положение в страната.

Колкото до кредитните карти - след 3 май потребителите ще могат да използват само тези с логото на Банка ДСК. След тази дата, кредитните карти, издадени от "Експресбанк", няма да функционират и да бъдат активни.

На 30 април ще започне и поетапно спиране на услугите в BankOnWeb и BankOnMobile. От финансовата институция призовават клиентите да планират банковите си операции по електронен път, съгласно следните часове и дати:


  • В 00:00 часа на 30 април ще се преустанови възможността за плащане на битови сметки;

  • В 13:00 часа на 30 април ще се преустанови възможността да се извършват изходящи преводи;  

  • От 13:00 часа на 30 април до 3 май електронното банкиране BankOnWeb ще може да се използва само за пасивен достъп до информация (консултиране за наличност и движение и др.), без възможност за нареждане на операции;

  • В 00:00 часа на 1 май ще се преустанови възможността да се използва мобилното банкиране BankOnMobile;

  • След 12:00 часа на 3 май клиентите ще имат възможност да използват електронните услуги на Банка ДСК;

На 3 или 4 май клиентите на "Експресбанк" ще получат допълнително известие за достъпа до всички продукти и услуги на Банка ДСК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във