Банкеръ Daily

Финансов дневник

ПроКредит разширява финансирането на МСП в България

Година след листването си на Франкфуртската фондова борса, ПроКредит Холдинг успя да увеличи капитала си с приблизително 61 млн. евро като емитира почти 5,4 млн. нови акции. Това означава увеличение на акционерния капитал на дружеството с 10%. Новите акции бяха главно придобити от институционални инвеститори от Германия и Великобритания. Натрупаният капитал ще подпомогне групата от банки да разшири кредитирането си за малки и средни предприятия в Югоизточна и Източна Европа.

"Нашите банки имат отлична репутация като надежден партньор на МСП, за които считаме, че имат ключово значение за положителното икономическо развитие на Югоизточна и Източна Европа. В страни като България очакваме условията да останат благоприятни, за да може малкия и средния бизнес да продължи да се развива. Като отговорна група от банки, ние се стремим да насърчаваме икономическият растеж, който е съобразен с екологичните и социалните фактори. Щастливи сме да посочим, че нашият уникален подход, както и положителните перспективи за развитие на нашите клиенти МСП повлияха чувствително на капиталовия пазар", заяви Борислав Костадинов, Член на Управителния съвет на ПроКредит Холдинг.

"За нас успешното увеличение на капитала е ясен знак за доверие в банковата ни група, както и в начина, по който оперираме. ПроКредит Банк България ще продължи да работи като "Hausbank" за МСП, които имат добър потенциал за развитие и растеж. В тяхна подкрепа ние се стремим да улесняваме достъпа им до инвестиционни и оборотни заеми, търговско финансиране и цялостно банково обслужване", добави Петър Славов, Председател на Надзорния съвет на ПроКредит Банк (България).

Facebook logo
Бъдете с нас и във