Банкеръ Daily

Финансов дневник

Приложението Allianz Bank SmartID вече и в AppStore

С цел да осигурят сигурност при онлайн разплащанията през системата за интернет и мобилно банкиране и във връзка с изпълнението на Директивата за платежните услуги за допълнителна идентификация, от Allianz Bank Bulgaria въвеждат възможността за използване на безплатното приложение Allianz Bank Bulgaria SmartID, което вече е достъпно и за двете операционни системи – Android и iOS.

Allianz Bank Bulgaria SmartID е приложение за идентификация при вход и извършване на разплащания в Алианц E-Bank и Алианц M-Bank. Токън устройствата, които потребителите използват в момента за генериране на еднократни пароли за онлайн банкиране, ще бъдат постепенно заменени от приложението SmartID.

"За да продължите да използвате Алианц E-Bank и Алианц M-Bank, след замяната на токън устройствата, трябва да си направите регистрация в Allianz Bank Bulgaria SmartID. Ако сте изтеглили приложението, но не сте се регистрирали в него, ще имате възможност още известно време да използвате токън устройството си", съобщават от финансовата институция, като допълват, че допълнително ще информират клиентите за срока, до който ще бъдат валидни токъните.

Как се използва Allianz Bank Bulgaria SmartID?

За успешна регистрация е необходимо използването на мобилен телефонен номер, който клиентът е посочил при регистрацията за Алианц E-bank. От кредитора уточняват, че след регистриране в SmartID вече няма да е възможно използването на токън устройство.

Как да се идентифицираме при вход и подпис на документи за iOS смарт устройства?

Когато използваме SmartID на устройство с операционна система iOS за идентификация при вход и подпис на документи в Алианц E-bank и Алианц M-bank, следвайте следните стъпки:

1.    Подгответе съответната операция в Алианц E-bank и Алианц M-bank;
2.    Стартирайте приложението SmartID на Вашето смарт устройство;
3.    Потвърдете идентификацията в приложението SmartID чрез ПИН или биометрични данни;
4.    Натиснете бутон „Чакащи заявки“;
5.    Потвърдете операцията от т.1. чрез натискане на бутон „Вход“ или „Подпиши“ в Алианц E-bank/ Алианц M-bank;
6.    Потвърдете операцията чрез приложението SmartID.

Facebook logo
Бъдете с нас и във