Банкеръ Daily

Финансов дневник

Потърпевши от фалита на "Олимпик" на протест пред КФН

Започва протест на пострадалите от фалита на застрахователната компания ,,Олимпик'' пред Комисията за финансов надзор. Пред централата на Комисията за финансов надзор вече се събират засегнати от проблема хора. По думите им финансовият регулатор е проспал проблема с компанията, регистрирана в Кипър. Те настояват за уволнения и оставки.

"Искаме отговорност за неупражнен надзор, което е единствената функция всъщност на тази комисия", каза Георги Христов, един от организаторите на протеста, пред БНТ.

Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че в днес ще организира среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор заради кризата след фалита на кипърския застраховател "Олимпик", който остави над 200 хил. шофьори без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".  Борисов, Горанов и КФН ще обсъждат промени в европейското законодателство, които да бъдат изпратени до български евродепутати, се разбра от думите на министър-председателя.

Според него обаче самият бизнес от ресурсите на гаранционния фонд, трябва да помогне и да поеме на негативите от случващото се с "Олимпик".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във