Банкеръ Daily

Финансов дневник

Потребителите на Twitter във Франция вече могат да "туитват" пари

Потребителите на социалната мрежа Twitter във Франция вече ще могат прехвърлят пари чрез туитове. Идеята е на една от най-големите банки в страната Groupe BPCE, която си партнира със социалната мрежа в създаването на уникалната платформа за онлайн плащания S-Money.

Тя дава възможност на всеки, който има банкова сметка и профил в Twitter да извършва трансфери на пари от човек-към-човек.


"Инициативата на S-Money отваря цяла нова гама от възможности за плащания по социалните мрежи", се казва в изявлението на главния изпълнителен директор на Groupe BPCE, отговарящ за търговско банкиране и застраховане Жан-Ив Форел.


"Тази инициатива е добър пример за нашата иновативна стратегия по отношение на плащанията. Groupe BPCE е първата банкова група, която предлага на клиентите си възможност за плащане просто с един туит", каза той.

Платформата позволява на потребителите на социалната мрежа във Франция да изпращат средства, независимо от тяхната обслужваща банка и без да се налага да и въвеждат данни за банковата сметка на бенефициента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във