Банкеръ Daily

Финансов дневник

Пощенска банка застава зад добрите идеи на предприемачите у нас

12 компании вече се обучават в програмата за бизнес растеж Dare to Scale на Endeavor България, която финансовата институция подкрепя за втора поредна година

Как се става успешен предприемач и как се създава бизнес с потенциал за глобален растеж? Много хора мечтаят да знаят отговора на този въпрос. Основателите на 12 компании от различни бизнес сектори вече имат реалния шанс не само да разберат как могат да развият своя бизнес, но и да получат ценни съвети от представители на водещи компании у нас, защото активно преминават през обучителните панели в програмата за бизнес растеж Dare to Scale на Endeavor България, която за втора поредна година се осъществява с подкрепата на Пощенска банка.

ДОБРАТА БИЗНЕС ПРОГРАМАТА

4-месечната програма за растеж е първата по рода си у нас, насочена към бизнеси, които вече са преминали през фазата на стартиране и са в началото на по-мащабното си разрастване. Тя е разработена за предприемачи от всички сфери на икономиката и всички региони в България. Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2019 г., броят на служителите им да не надвишава 150 души и най-важното – бизнесът им да е с потенциал за глобален растеж.

В тазгодишното издание влизат 12 компании от различни сектори - ИТ, fintech, outsourcing, металообработване, търговия и винопроизводство. Фокус в менторските срещи и дискусионни панели, които се провеждат от септември до декември, е изграждането на устойчив бизнес модел и идентифицирането на възможности за растеж в трудни пазарни условия. Програмата ще приключи с Demo Day за презентиране на всеки от бизнесите пред жури от утвърдени бизнес лидери и определяне на финалистите. Тя се реализира и с подкрепата на Софтуер Груп и ИАНМСП. А най-ценна е устойчивата промяна, която носи подобна програма, защото чрез успеха на конкретните компании тя инвестира и в развитието на цялата бизнес среда.

ДОБРИЯТ ФИНАНСОВ ПАРТНЬОР

Да си предприемач днес не е лесно. Изискват се съвкупност от умения и много търпение, за да реализираш добрите си идеи в реални проекти.  Има много общи черти, които успешните хора притежават - търпение, постоянство, вяра и мотивация да се справяш с трудностите, като не се предаваш пред предизвикателствата, а ги използваш, за да превърнеш своята страхотна бизнес идея в отлично работеща компания. Но всеки успешен предприемач знае, че до него трябва да стои добрият финансов партньор, предоставящ му гъвкави финансови решения и подкрепа.

„Виждаме огромен потенциал във всяка една от компаниите във второто издание на Dare to Scale. Нашата роля е важна и сме щастливи, че можем да ги подкрепим в това тяхно амбициозно желание да развият бизнеса си и да го представят и на международните пазари. Всички участници са постигнали много и са се доказали у нас. Ще се радваме да им съдействаме със своя опит и гъвкави програми за финансиране, от които имат нужда, за да пораснат още и да успеят да развият своя бизнес план, който трябва да е добре обмислен и стратегически“ , коментират от Пощенска банка.

ДОБРИТЕ БИЗНЕС КОНТАКТИ

Участниците в програмата - Ardes.bg, APIHawk, Abilitics, Checkout X, Develiot, Inox, Infinite Solutions, Iuvo,  Out2Bound; RPA Consulting, SEOmax и Trastena - могат да се възползват и от още едно предимство – да изградят широка мрежа от контакти и да получат опит и знания от бизнес лидерите от мрежата на Endeavor Bulgaria и техните партньори, които вече са преминали по пътя на международния растеж. Нещо повече, те вече са част от динамична и прогресивна бизнес общност, която ще продължи да бъде за тях източник на подкрепа и вдъхновение и след края на програмата. Ще могат да разкажат своите истории и да докажат, че са успешни, а бизнесът им заслужава внимание.

Всеки може да придобие нужните умения, за да стане успешен предприемач, без значение от къде е започнал кариерата си. 12 компании вече знаят, че не е нужно да правят всичко сами и имат реалния шанс да открият, че възможностите наистина са безгранични.

Повече информация за програмата и специални видеа с участниците може да видите тук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във