Банкеръ Weekly

Финансов дневник

"Пощенска банка" подарява ръчно изработени мартенички

По случай 1-ви март "Пощенска банка" поздравява своите клиенти, партньори и служители с над 11 000 ръчно изработени мартеници с пожелание за здраве и благополучие. За изработката на мартениците банката традиционно си партнира с фондации и социални институции за хора в неравностойно положение. Тази година мартениците са изработени от деца и възрастни хора към фондация "Трета възраст", гр. Русе и сдружение "Бъдеще за децата с увреждания", гр. Казанлък.

"Пощенска банка" партнира със сдружение "Бъдеще за децата с увреждания" Казанлък за пета поредна година. Възпитаниците на социалната институция изработват мартенички и картини за коледни картички на банката в специални кръжоци по трудотерапия, които имат важна роля в тяхното развитие. Благодарение на взаимоотношенията си с банката, сдружението успява да финансира редица дейности от първа необходимост - ремонт на сградата, в която се помещава, както и ежегодния летен терапевтичен лагер за децата в гр. Созопол.

Чрез сътрудничеството на банката с фондация "Трета възраст" от град Русе, възрастните хора успяват да се приобщят в рамките на значима социална дейност. Дарените от "Пощенска банка" средства помагат за подобряването на условията на центъра, който е един от най-активните в страната. Сръчните плетачки майсторят мартеници за клиентите и служителите на банката за пета поредна година.

Сдружение "Бъдеще за децата с увреждания", гр. Казанлък, работи за интегриране и социализиране на децата и техните семейства в обществения живот, създаване на условия за достъпна среда и промяна на обществените нагласи към децата с увреждания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във