Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Пощенска банка консолидира дълг за 88 милиона

"Пощенска банка вече е единствен собственик на синдикиран кредит с първоначална стойност 88 млн. лв.,отпуснат през 2014 година.

"София Саут Ринг Мол" ЕАД и Пощенска банка оповестиха, че това е станало след успешното изкупуване на участията на останалите кредитори.  Сключването на тази сделка ще даде възможност на София Ринг Мол да постигне значително подобрени лихвени условия, по-дълъг срок и да получи допълнително финансиране. Сделката е  финализирана през ноември 2017-а. Това пише в официалното прессъобщение, разпространено от участниците в тази операция.

Сделката е забележителна по своя обем и характеристики, защото става дума за синдикиран заем,  който е отпуснат с участието на три кредитни институции: Пощенска банка, българският клон на "Алфа банк" и ОББ. Банковият синдикат или консорциум се води от ОББ. При придобиването на клона на "Алфа банк" от Пощенска през 2016-а вземането му  поема поделението на "Алфа банк" в Лондон. Сега Пощенска не само изкупува дяловете на ОББ и на лондонския клон на "Алфа Банк", като консолидира при себе си дълга на "София Саут Ринг Мол" ЕАД, но и предоставя допълнително финансиране на дружеството за оборотни средства.

"В лицето на Пощенска банка София Саут Ринг Мол ЕАД намери не само предпочитана финансова институция, но дори повече - истински делови партньор“, заяви по този повод Димитрис Папулис, изпълнителен директор на София Саут Ринг Мол ЕАД. "Тази сделка ни предоставя изключително атрактивен пакет за нашето финансово представяне - ние ставаме по-ефективни, по-силни и гъвкави при изпълнението на нашия амбициозен бизнес план. Освен тази ключова сделка 2017-а година ни донесе и допълнително увеличаване на трафика с 12% спрямо вече нарасналия с 26% показател през 2016 г., което бе последвано от аналогично нарастване на конверсията за наемателите на нашите обекти", каза Папулис.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във