Банкеръ Daily

Финансов дневник

Пощенска банка изплаща гарантираните влогове от КТБ в цялата си клонова мрежа

От 4 декември във всеки един клон на Пощенска банка в цялата страна вложителите с гарантирани влогове в КТБ ще могат да оперират със средствата си. Пощенска банка (с правно име Юробанк България АД) е една от обслужващите банки, определени от Фонда за гарантиране на влоговете в банките за изплащане на гарантираните влогове в Корпоративна банка.

За да гарантира отличното обслужване на вложителите, както и на своите настоящи клиенти, банката осигурява пълен достъп до широката си клонова мрежа. Клиентите могат да изберат удобна за тях локация от списъка с клонове на банката, публикуван на уебсайта на банката - www.postbank.bg.

„Създали сме необходимата организация на работа така, че всеки един наш клиент да бъде обслужен професионално и гладко. В процеса по изплащане на гарантираните влогове ще бъдат ангажирани всички служители на клоновата ни мрежа, които ще осигурят необходимото съдействие на хората. Повечето ни клонове разполагат и с удобни паркоместа или са на централни локации във всеки квартал, достъпни за пешеходци, така че клиентите лесно могат да се придвижат от един клон до друг и да изберат най-удобното за тях място да оперират със средствата си”, заявиха от финансовата институция.

Суми по гарантираните влогове в КТБ ще бъдат изплащани всеки работен ден от 8.30 до 17 часа. Изплащането на сумата по гаранцията ще се извършва еднократно чрез една или няколко платежни операции по избор на вложителя, който може да си открие сметка в Пощенска банка и да получи сумата по нея; да нареди превод на сумата по посочена от него сметка в банката или друга финансова институция или да изтегли парите в брой. Вложителите трябва да имат предвид, че суми над 3 хил. лв. могат да се заявяват за теглене два работни дни предварително в клон на банката.

Вложителите могат да се разпореждат с гарантираните си суми в срок до 5 години, считано от 4 декември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във