Банкеръ Daily

Финансов дневник

Покрив срещу чадър

У наше село разсъждаваме така: "Не бутайте политик, който се е понаял. На негово място ще дойде друг, свирепо гладен!"

Това може да се използва като принципна реакция на новините за решаването на жилищните проблеми на финансовия министър Владислав Горанов.

Освен безплатен апартамент в лукс комплекса на Домусчиев  кръстникът на Влади му е осигурил и луксозна вила във вилна зона "Ярема". А пък същият този Кръстник като един социален работник сущий  бил осигурил покриви над главите на още половин дузина наематели. И все известни, и все влиятелни хора.

В Германия било друго, ще кажете вие. Глупости!

Преди шест години германският президент Кристиян Вулф подаде оставка. И то не поради морални някакви си угризения, а поради блестящо изпълнен автогол.

Вулф първо беше взел кредит от 500 000 евро с подозрително ниска лихва, за да си построи къща. После със съпругата си карали безплатно кола, предоставена им месеци преди моделът официално да излезе на пазара. Негов приятел му платил три нощувки в зимен курорт, равняващи се на 700 евро...

Разкритията вървяха, Вулф си президентстваше, кучетата си лаеха, керванът си вървеше. Докато той не реши да звънне на "Билд", за да ги застави да спрат публикациите. Добре, но главният редактор го нямало, а Вулф не разбрал, че говори с телефонния му секретар, който записал цялата заплашителна тирада. Едва тогава височайшото кресло в Берлин изстина...

Да-а-а, моралът е извънзаконова форма за обществен контрол. Която се е обезсмислила отдавна.

Като видите мома  тип "птицечовка" да кара джип за 100 хилядарки, какво си мислите? Получила го е по някакъв чудодеен способ, който вие - за съжаление, не владеете, нали?

Ами младежът, който пръска стотарки по дансинга, в завод или фабрика ги е изкарал?

Като видите ослепителни примери за бързо политическо забогатяване, от заплати и бонуси ли е то?  Лошото на нашите им е, че са парвенюта и "пердета". Та и когато бъдат разобличени, срам нямат.

Има КПКОНПИ, но тя се занимава с криминализирани несъответствия.

А за разминаванията в морала комисия няма.

Не облайвайте Горанов, Кръстника, Домусчиев. Така само лъсва яловата ви завистливост. Зейва бездната между техните умения и вашата житейска непригодност.

Не бъдете наивни!

Не е вярно, че всички политици се продават!
Някои вече са продадени.

Понякога за покрив срещу чадър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във