Банкеръ Daily

Финансов дневник

Почина Венцислав Йосифов

На 14 декември на 74-годишна възраст почина една от противоречивите личности на българския преход, бившият главен изпълнителен директор на Първа частна банка Венцислав Йосифов. Човек, когото мнозина обичат и ще запомнят с голямата му отзивчивост, дипломатичност и бохемски дух. 

След отбиване на военната си служба той следва във ВМЕИ „Ленин", където завършва специалност „Електронна техника". В периода 1974-1977 г. работи като щатен комсомолски работник – секретар на заводски комитет на ДКМС и организационен секретар към градския комитет на комсомола. През 1977-а преминава на работа като началник цех в ЗЕМ „Васил Коларов". След това работи в ИПК „Промишлена електроника" (1979-1980), а после преминава в ДСО „ИЗОТ" в дирекция „Международно сътрудничество".

Венцислав Йосифов е най-известен като главен изпълнителен директор на създадената веднага след разпадането на комунистическата система в България Първа частна банка (1990 г.). Преди това е шеф на валутно кредитиране в банка "Електроника".

През 1995-та той е кандидатът за кмет на София на Българската социалистическа партия, но губи изборите от Стефан Софиянски.

Има три дъщери и един син.

Поклонението ще се състои в неделя, в 12.00 часа, в църквата "Свети Георги".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във