Банкеръ Daily

Елен Герджиков:

По-големият бюджет за 2021 г. е резултат от добрата данъчна политика

По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021 г., е донякъде изненадващ, но всъщност е резултат от добрата данъчна политика, от повечето привлечени пари от държавата, както и от защитените европейски проекти. Това заявява в интервю за БТА председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.
Очаква се ръст на приходите по отношение на сделките с недвижими имоти, тъй като се видя, че този сектор не е засегнат от кризата. Предвиждаме и повече приходи и от такса смет за новите апартаменти и офиси, които се строят, посочва Герджиков. Той е категоричен, че няма да се увеличават размерите на местните данъци и такси за столичани през 2021 година. "В момент на криза това би било крайно неуместно."
Герджиков определя изминалата 2020 г. като трудна и изпълнена с предизвикателства не само за София и страната, но и за целия свят. 
Столичният общински съвет ще вземе заем от Европейската инвестиционна банка, с което ще бъде осигурено финансиране за изграждане и рехабилитация на ключови за града пътни обекти. "Те трябва да бъдат завършени през следващите пет години", казва председателят на Столичния общински съвет. По думите му това са липсващи на този етап участъци от вътрешните рингове на София, нови трамвайни трасета и реконструкция на съществуващи, както и изграждане на първия етап от Зеления ринг на София - общо 10 стратегически обекта, които ще променят транспортната схема на столицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във