Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ПЕТЪР СЛАВОВ НАПУСНА ЕВРОБАНК

Последният работен ден на Петър Славов като прокурист на ЕВРОБАНК беше 14 юни 2001 година. Новото му поприще е в създадената неотдавна ПроКредит Банк като член на управителния й съвет. Банковата си кариера Славов е започнал в ЕВРОБАНК като стажант. Минал е през всички нива на структурата в кредитната институция - от редови служител на дирекция Банкова методология и анализи до неин директор. През февруари 2000 г. Славов е назначен за член на съвета на директорите на ЕВРОБАНК, а месец по-късно той вече е неин прокурист. След 21 март 2001 г., когато се проведе общото събрание на акционерите на финансовата институция и бе взето решение да се премине от едностепенна към двустепенна система на управление, той стана член на управителния съвет на ЕВРОБАНК.
Петър Славов има магистърска степен по икономика от Университета за национално и световно стопанство - София. Завършил е специалността Макроикономика и в момента е преподавател в УНСС. Той е на 30 години и е роден на 13 декември.
В ПроКредит Банк колеги ще му бъдат Кристоф Фрайтаг, който е и председател на управителния съвет. Вторият член и заместник-председател на УС на новосъздадената банка е Ги дьо Рук. Той е на 52 години и е магистър по икономика. Рук има дългогодишен опит в структурите на Комерцбанк в Белгия, Холандия, Германия, като през последните години е бил изпълнителен директор на клоновете й в Прага и Братислава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във