Банкеръ Daily

Финансов дневник

Петър Аврамов с национален приз

Петър Аврамов, заместник-председател на Съвета на директорите на ЗД "Евроинс” АД и председател на Надзорния съвет на "Застрахователно дружество ЕИГ Ре" АД бе удостоен с националния приз „За  цялостен принос в развитието на българското застраховане” в 22-ото издание на традиционните национални, персонални награди на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” за 2020 година.

Г-н Аврамов притежава над 30-годишен професионален опит в областта на застраховането. Започва кариера си в „ДЗИ - Видин", където дълги години е главен директор.

Г-н Аврамов е дългогодишен председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „HDI Застраховане” АД - част от водещата немска застрахователна и презастрахователна група TALANX  в периода 2002-2015 година.

В продължение на 10 години г-н Аврамов е дългогодишен председател на Контролния съвет на Aсоциацията на българските застрахователи (АБЗ), както и член на Управителния съвет на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) през периода  2011-2018 година

От 2015 г. до 2020 г. е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ЗД "Евроинс” АД.

Понастоящем г-н Аврамов е заместник-председател на Съвета на директорите на ЗД "Евроинс” АД, председател на Надзорния съвет на "Застрахователно дружество ЕИГ Ре" АД и член на Управителния съвет на Гаранционния фонд (ГФ). Той е дългогодишен член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол (БФБ), както и заместник-председател на Арбитражната комисия към БФБ в два поредни мандата.

Г-н Петър Аврамов е президент на най-стария Ротари клуб в България – „Ротари Клуб София.

„Радостни сме, че статуетката на Богинята на победата „Нике” и значката с лика на Патрона на Фондацията се връчват на заслужили и утвърдени специалисти и мениджъри в българското застраховане и осигуряване. Това са лица, които в хода на годините със своите професионални, иновативни и лидерски качества, с креативен дух, експертиза, почтеност, хуманност и позитивни нагласи за интелигентно надграждане са допринесли изключително много за европейската промяна и развитието на модерното предприемачество, в аспекта на приоритетите, бизнес средата и градивните ценности на бъдещето”, сподели  проф. Нено Павлов, председател на УС на Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“        

Останалите лауреати на тазгодишните награди на фондацията са:

Национален приз „За цялостен принос в развитието на българското застраховане”: проф. д-р. Стоян Проданов - изпълнителен директор на  ЗД „Бул Инс” АД и Ръководител Катедра „Финанси” в Стопанска академия – Свищов.

Национален приз „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване”: Мирослав Маринов - изпълнителен директор на Пенсионно-осигурителна компания ”Доверие” АД.

Национален приз „За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането”: Михаил Антонов - Управител на Застрахователен брокер „АВВИ” ООД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във